Sunday, 9 March 2014

I'm okay :')

Assalamualaikum readers,
Bismillahirrahmanirrahim..
In the name of Allah most Merciful..

Hi :)
Hi pembaca setia, aku kembali lagi utk update entry baru :)
Maaf ya sayang sekalian, aku ni busy sikit.
Dah masuk tahun baru, sem baru, faham-2 lah kan. Hehe :v
Dulu zaman sekolah boleh lah update selalu.
Sekarang dah jarang, 17jam mengadap buku je haih.
Nama pun student, makin lama makin susah.
Masalah pun datang bergolek :')

Mcm biasa, kalau korang perhati entry-2 aku sebelum ni,
Aku update blog ni bila tengah sedih & kecewa je. Hehe :')
Okay kali ni memang sedih nak mati :'(

Hm :')
Satu malam tu, contact lah mcm biasa.
Tetibe terdetik dia nak ckp about 'jujur'
Aku tanya lah, nak jujur pasal apa?
Then she told everything, pasal aku, pasal perangai aku.
Pasal masa silam aku, pasal benda yg aku nak lupakan..
Tapi dia ingatkan balik.. Hm..

Then we fight, aku cakap, 
"Dah lah, aku nak tidur, penat bye"
"Hm okay night"

Tapi sebenarnya aku belum tidur, saja cakap mcmtu,
nak elak gaduh punya pasal :')
Masa terus berlalu, berlalu dengan pantas.
Tanpa hiraukan manusia, masa masih berjalan.
Masatu minggu exam, esok pagi tu paper killer, Database.
Then terdetik hati nak buka twitter, stalk then found something..

"Nama siapa pulak kt bio dia ni"
"Penulis novel kot" Aku senyum :)
"Tapi kenapa hati aku tak sedap ek"

Aku teruskan stalk, then found acc the 'penulis novel' tu..
Wtf, why her name at his bio? :(
Ya Allah, gugur jantung aku, rasa mcm dah tak berdegup..
Aku terus bangun dari katil, terduduk..
Phone aku jatuh, terus usap-usap kepala, tanda kusut..
Airmata aku terus jatuh, nak tahan tak boleh :'(
Keseorangan dalam bilik masatu. Tetibe hati rasa sunyi..
Then aku pergi bilik kawan aku sambil bwk bantal.

"Geng, nak tumpang tidur boleh tak?" Suara serak.
"Boleh je, masuklah buat mcm bilik sendiri"..

Aku masuk, terus rebahkan badan kt katil.
Tarik selimut, terus tutup satu badan.
Padahal nak elak member tahu aku tengah nangis :'(
Bangang apsal gembeng sgt. Hmm.
Aku call kau, tak angkat. Call lagi, tak angkat.

"Angkatlah cibai, explain kt aku :(" Bisik hati sambil airmata berlinang.
"Kenapa kau buat aku macamni"
"Kenapa kejam sgt" Hm.

Yeahh :(
Macam-2 perkara terdetik kt otak aku..
Sakit, perit, hati aku bagai ditoreh dgn pisau,
then perah limau. Argh pedihnya..
Kena cari someone tempat aku nak luahkan..
Whatsapp jerry, kak farra semua tak delivered..

Tetibe wafiy online, dia call, aku luahkan semua dekat dia..
Syukurnya ada tempat mengadu, ringan sikit beban masatu :(
Aku menangis. Kepala kusut. Tak boleh tidur..
Satu malam tu tak tidur fikir psl benda tu, dgn tak study sume :')

Lepas subuh, dia reply. Bergaduh lagi dan lagi.
Kata-kata yg sangat menyakitkan hati. Sampai hati kau..
"Patutlah seminggu lepas, kau berubah, dah tak reply mention"
"Nama aku dah takda kt bio" Ini ke balasannya :'(
"Rupanya dah ada yg baru"...
Airmata menitis lagi, tapi tak banyak mcm malam semalam hm..

Sorry guys, aku tak boleh nak sambung cerita..
Even benda ni dah lepas, masih terpahat luka kt hati aku..
Kesimpulannya skrg, maybe bagi peluang kedua..
If have request, nnt aku sambung cerita :')
Sebelum tu, ada satu benda aku nak share..

A Sad Story...

"A boyfriend gave a challenge to her girlfriend to live a day without him.
No communication at all and said if she passed it,
he'll love her forever.
The girlfriend agreed..
She never texted nor called her boyfriend for the whole day without knowing,
her boyfriend has only 24 hours left because he was dying bcause of cancer.
After a day, she excitedly went to this boyfriend "I did it baby" but
tears fell as she saw her boyfriend lying on the floor with a note
"you did it baby.. now please do it everyday" "I love you..." Hm :'(

This :(
So tolonglah hargai org yg kita sayang..
Jangan lepaskan macamtu je. Nanti menyesal tak guna.
Menangis airmata darah pun maybe takkan kembali.
Bye readers. Have fun :")






4 comments:

  1. i have a request that if you would continue this story for me? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai tak sangka jiha baca huhuhu :3

      Delete
  2. hahahahahahahahahagagahahahaha lama sgt ni

    ReplyDelete
  3. hahahaha serious weh baru perasan :( berapa lama dah tak update haha. jiha ada blog ke? :3

    ReplyDelete